Isobooster®

Isobooster® is een isolatiemateriaal bestaande uit meerdere lagen aluminium isolatiefolie afgewisseld met luchtkussens.

De aluminium isolatiefolie bestaat voor meer dan 98% uit polyethyleen. Polyethyleen is vanuit het milieu gezien één van de meest vriendelijke en duurzame materialen. Op het polyethyleen wordt aluminium opgedampt. De opgedampte aluminium legering zorgt voor 97% reflectie van warmtestraling terug in de richting waar het vandaan komt, onafhankelijk van de eigen temperatuur. In Isobooster isolatiefolie wordt heel minimaal aluminium gebruikt, terwijl de mate van reflectie gelijk is aan dikker aluminium. De luchtkussens tussen de lagen isolatiefolie zorgen voor een geleidelijke afname van de temperatuur per laag, met als resultaat een lager verlies van warmte-energie door luchtstroming en doorstraling. Tevens zorgt het luchtkussen voor afstand tussen binnenwand en isolatiemateriaal waardoor de warmte-energietransporten via conductie (contact met de wand) en convectie (stroming van lucht) tot een minimum worden teruggebracht. 

Het assortiment Isobooster isolatiefolie bestaat uit 4 diktevarianten te weten 24, 40, 48 en 56 mm welke op rol van 1,2 m breed en 12,5 m lang worden geleverd. De afstand tussen de lagen folie is ca. 8 mm, welke volgens wetenschappelijk onderzoek het maximale isolerend vermogen (R-waarde) oplevert. 

De geringe dikte van het isolatiemateriaal maakt het overal makkelijk toepasbaar. Daarbij komen bij het op maat maken geen vezels of stof vrij. Dankzij ingebouwde overlappingen van 5 cm monteert u eenvoudig banen naast of onder elkaar met naadloze aansluitingen. Door meerdere lagen Isobooster isolatiemateriaal over elkaar te gebruiken kunt u zelf het gewenste isolerend vermogen maken. Alle rollen worden geleverd met een kartonnen buis in het midden en randbescherming aan de uiteinden. 

Assortiment Isobooster®

  R-waarde Dikte in mm

Gewicht per m2

Isobooster® T1 R 2,4 m2K/W 24  350 gr
Isobooster® T2 R 3,4 m2K/W 40  600 gr
Isobooster® T3 R 3,7 m2K/W 48  700 gr
Isobooster® T5 R 4,6 m2K/W 56  850 gr

Lees meer:

Website Isobooster®

Brochure Isobooster®

Wij zijn erkend verkooppunt van Isobooster®. Vraag een offerte aan en zie dat wij Isobooster® tegen de meest gunstige condities kunnen leveren. 

Meer informatie